onda cirkeln...

...som aldrig vill ta slut! igår kände jag mig frisk. idag känns det inte likadant. började med att jag hade ont i halsen, då det gick över fick jag ont i huvudet och ögonen, då det gick över började jag snora som en gris, och nu då allt är över åker jag på sjuksegheten som man känner i kroppen då allt inte är 100%. dööööööö. fast å andra sidan är det lika bra med tanke på att jag ändå haft noll motivation till att röra på fläsket de senaste dagarna. orkar inte jaga upp mig över att jag skippar träningspass som förr. mår ju bara dåligt av det. dessutom tror jag inte det är helt OK för mig att träna idag, skulle bli förbannad för jag inte orkar lika mkt osvosv... nä. tror min kropp behövde lite vila av många olika anledningar.
___________________________

det är läskigt att tänka tillbaka på hur man en gång var. bara för några år sedan fungerade jag annorlunda. jag tillät mig ex. aldrig ha en svacka från träningen för då fick jag ångest. jag unnade mig sällan saker att äta. jag var nästan besatt i att se till att jag inte åt för mycket kolhydrater (vilket gjorde att jag inte gav kroppen det den behövde, spec. då jag styrketränade). jag trodde ju såklart att jag var hälsosam och att jag mådde bra, men nu i efterhand inser jag att jag itne gjorde det. därför skär det i hjärtat då man märker på vissa tjejer om man ser på facebook eller bloggar eller varsomhelst som verkligen hetsar det här med träning och kosten. Med tanke på att jag själv varit sån är det inte jättesvårt för mig att märka av varningstecken från vissa människor.. Jag kan inte förstå hur jag kunde leva som jag gjorde. visst att jag hade mål med träningen osv, men allt blev bara ångest, allt blev bara plikter, jag MÅSTE, det var inte kul. Utåtsett lät jag det verka som jag mådde bra psykiskt men i själva verket plågade jag skiten ur mig själv.
 
Jag tror att folk rent generellt har svårt att hitta en balans i att vara hälsosam. antingen tränar man sönder sina liv och äter bara nyttigt, eller tränar man en dag i månaden. det är svårt att få in rutinen att träna regelbundet, att tänka man får i sig allt man behöver samtidigt som man unnar sig saker vilket jag anser  är en hälsosam livsstil. Jag känner att jag är där nu, det är bara synd att jag ens tillät mig hamna i träningshetsen en gång i tiden. med tanke på att 2013 blivit ett sjuuukt träningsår där det är så inne att framförallt tjejer ska gymma tror jag det är många som kommer hamna i helvetescirkeln som jag var i vilket jag inte önskar någon för det tar över ens liv. jag var aldrig fysiskt ohälsosam men mitt psyke var rubbat, är bara glad att jag tog mig ur det och mår bra idag.
 
 
antar att jag har en dag där jag tänker för mycket.. haha! nu ska jag strax till skolan för genrep. taggad tjej... eller inte.
 
 Kommentarer
Postat av: My

Håller med dig om träningsdelen, been there.. :) Sköt om dig!

2013-04-24 @ 19:14:12
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback