Gott GI-bröd

 
ja jag tror ju inte på en långlivs diet såsom GI. tror inte att man har ett lyckligt liv om man ständigt går efter en diet och aldrig "bryter" den.  hursomhaver, jag själv är ganska känslig mot kolhydrater, blir väldigt svullen av det så de få gånger jag väl bakat matbröd har det 9 av 10 vart GI-bröd. Igår testade jag ett nytt, väldigt lätt att baka och det är ingen jäsningstid! Då jag bakar måste jag smaka direkt då det kommer från ugnen, har känt att smakerna av just matbröd kommer som mest då de fått svalna så först blev jag besviken på det men då jag smakade det efter det fått svalna tyckte jag om det mycket! albin älskade det också så det är väl ett bra betyg! :P har inte ätit mjuktbröd på 2 veckor så suget slog till :P
 
 
2dl fiberhavregryn
5 dl siktat dinkelmjöl (fullkorn)
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl finhackade hasselnötter (eller vilka nötter man nu vill)
2 tsk bikarbonat
2 nypor salt
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple
3 msk honung 
 
 Gör såhär
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
Rör ner yoghurt, honung och rivet äpple. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 30x10cm.
Häll smeten i formen och jämna till ytan med en slickepott.
Grädda längst ner i ugnen 1 timme och 10 minuter (jag hade bara mitt i en timma!)
Låt svalna i formen.

 

 
bild lånad från google
 




Kommentarer
Postat av: Jessica

Åhh, men tusen tack :D

2013-08-21 @ 13:24:32
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Linda

ser gott ut!:D

2013-08-21 @ 13:54:00
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Nathalie Tegelstam

- tack :)
Ser riktigt gott ut!

2013-08-21 @ 13:54:47
URL: http://nathalietegelstam.se
Postat av: Sara

Tack så jätte mycket!! :D

Låter jätte gott!

2013-08-21 @ 15:25:28
URL: http://sausan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback