Det klassiska nyårslöftet!

 
 
Många nya ansikten på gymmet har jag märkt av. och det är väl kul! antagligen kommer det droppas av om bara några veckor, det är ju oftast så har jag märkt. Det är synd att träningen inte blir regelbundet, det är hälsosamt, det är positivt både fysiskt och psykiskt. tror "felet" många gör är att om de aldrig tränat regelbundet innan och inte ätit särskilt nyttigt och sedan går det ut med ett löfte att de ska träna 4 ggr i veckan och bara äta nyttig kost, det är som att entra ett helt nytt liv. ingen vana, ingen rutin. Det är klart att det blir svårt att hålla målet uppe.Tror många går ut för hårt, de ser bara målet, många glömmer tänka realistiskt tror jag. ex. tidsmässigt. det tar tid att nå mål inom träningen, olika tid för olika individer självkalrt men det sker inte över en natt. Och dessa med nya nyårslöftet som aldrig har tränat eller ätit bra kanske tror sig se de resultat på en gång och då de inte gör det tappar de motivation, de slutar med allt. Tror man skulle alltfler nya ansikten vara kvar längre tid på gymmet om de började sätta upp delmål ist, kanske ha ett löfte att börja träna 1-2 ggr i veckan och sen utöka det. Det blir inte lika stor förändring, man hinner få in vanan på ett annat sätt, tror jag.
 
Mitt nyårslöfte i år har faktiskt inte med träning att göra. Men det är klart att jag har ett mål med min träning, men jag vet också att det kommer ta tid, jag är medveten om att jag kommer få svackor då det hänt förut, jag vet att det kommer ta tid, antagligen mycket längre tid än vad jag vill. Jag är otålig. jag hatar att vänta. vänta på resultat kan va de värsta! fast samtidigt så har jag satt upp olika mål inom träningen förr som jag uppnått och känslan då jag väl tar mig till målet är obeskrivlig, så jag vet att det är värt det.
 
 
OM jag tänker tillbaka har det "lättaste" målet varit att gå ner i vikt. Men tror det beror på att då hade jag ju mycket mer fett att ta av än idag, plus att jag inte alls tänkte på muskler eller styrka överhuvudtaget, det gör man sällan om man är överviktig och vill gå ner i vikt kan jag tänka mig. Gå ner i vikt var inte det svåraste jag gjort, det är bra mycket svårare där jag är idag, bli av med fettmassa och bygga muskler. bygga muskler i sig krävs mer från mig och min kropp än att gå ner i vikt.  det är svårare att nå det jag vill idag. Men jag kommer nog ta mig dit jag vill, nån dag! med rätt stöd så blir nog allt bra.Kommentarer
Postat av: My

Ett bra inlägg! :)

2013-01-10 @ 12:24:39
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback