Havretosca i långpanna

 
Bakade till Albins födelsedag igår. Älskar hembakt fika! Testade en toscakaka i långpanna :) (om ni frågar mig så föredrar jag kladdkakesmet ist för ljus smet till toscan men Albin är ju inte så förtjust i chokladbak..)
 
Smet:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregyn
 
Gör såhär:
 
Smeten:
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Rör sist i det smälta smöret och mjölken.

Häll ut smeten på bakplåtspappersklädd djup ugnsplåt. Ca 35X42 cm.
Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min.

Tag ut plåten och bred ut toscasmeten över kakan.
Ställ in kakan i ugnen igen. (ställ den lite högre upp i ugnen)
Grädda i 175° i 10 min.

Skär kakan i rutor.
 
bild lånad från google
 




Kommentarer
Postat av: Johanna - A dream as model ♥

ser gott ut :D

2013-11-12 @ 16:56:21
URL: http://jonza.blogg.se
Postat av: LIENE

Så gott!

2013-11-12 @ 17:24:58
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Hanna

Vad smart med havre istället för mandel eller kokos! Är nämligen allergisk mot de så har inte kunnat tosca på evigheter :(

2013-11-12 @ 21:48:24
URL: http://nattstad.se/hannypandy

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback