vad är kärlek?

Jag får ibland läxor av min kurator... Senast var läxan Vad kärlek är för mig. Vad jag tycker om det, hur jag vill det ska vara.. Ja helt enkelt mina tankar om kärlek. Då jag tänker på kärlek tänker jag först och främst på kärlek mellan en man och kvinna eller ja kvinna o kvinna eller man o man, men kärleksförhållande.
 
 
 
Om jag tänker på hur jag tycker det är idag tycker jag det är så sjukt mycket tissel och tassel idag.. Har hört så många gånger att även om en tjej ex. är tillsammans med en kille kan hon flirta med andra, "ja det är ju bara lite flirt, helt oskyldigt!" och vice versa... Jag tycker absolut inte om det! För mig tyder det nästintill på otrohet, jag har extrema åsikter om sånt. Jag skulle aldrig drömma om att flirta med andra om jag har en partner, varför då? Jag förstår verkligen inte grejen. För mig tyder det på att personen i fråga inte får tillräckligt med kärlek/uppmärksamhet av sin partner men då är det kanske bättre att prata om det eller i värsta fall lämna honom/henne ist för att fiffla runt.
 
 
 
 
Hört en del fall där tjejen eller killen gjort snedsteg, kysst någon annan. I min värld finns det inte. Jag skulle aldrig göra det. Skulle aldrig ha samvete till att göra det. Otrohet är något jag verkligen kan säga jag hatar av hela mitt hjärta. Det är något jag aldrig skulle utsätta min partner för. Om jag inte känner det är rätt går jag, inte fan går jag och fifflar med andra samtidigt som jag är i ett förhållande. Blir upprörd då jag tänker på hur folk verkligen inte tänker på andra människors känslor. Vart är människors samveten egentligen? 
 
 
 
En annan sak jag kan känna är att kärlek bland vissa känns så sjukt ytlig... Jag kan känna av stämningar ganska bra och det kommer bara till mig utan att jag tänker på det (om det stämmer eller inte kan jag ju inte veta) Men har lärt mig att lita på min intution för den har stämt alla gånger. Ett förhållande där man visst älskar varandra, har det bra o roligt men det är ingen djup kärlek. Jag kan inte förklara det i ord men jag kan känna tydligt på mina olika kärlekar vilka som varit ytliga och djupa. Där jag är idag med Albin, vi har ett djupt band som faktiskt inte går att förklara i ord..... 
 
___________________________________
 
Hur jag vill att kärlek ska vara är just så! Djupt. Man ska kunna prata om allt, man ska alltid lyssna på varandra. Man ska veta att den andre alltid står vid ens sida. Man ska kunna ha sina dispyter men jobba på det och bli sams. Man ska kunna förstå varandra, framförallt - vilja förstå varandra! Man ska visa uppskattning, i form av ord, små överraskningar, vadsomhelst! ALDRIG någonsin ta varandra för givet som tyvärr är lätt hänt.. Lita på varandra, jag tycker också att svartsjuka i en liten mängd är bra för ett förhållande för det får den andre partnern att känna bekräftelse och att hon/han är rädd om en. Men absolut inte till överdrift då det bara förstör som också är lätt hänt.. Utöver det är skratta viktigt för mig! jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med någon som inte får mig att skratta, det är något väldigt viktigt för mig. 
 
 
Jag är verkligen någon som älskar kärleken mest av allt. Orden jag älskar dig är det absolut mäktigaste man kan säga till en annan människa och det är ord jag inte slösar med. Om jag säger det menar jag det av hela mitt hjärta. Kommentarer
Postat av: linah

såå svår fråga tycker jag

2013-11-26 @ 15:33:44
URL: http://linaheve.forme.se
Postat av: Esmeralda

sv: jaa riktigt kul hhihi :DD

2013-11-26 @ 18:10:17
URL: http://getfitandhealthy.blogg.se
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

Jag hinner tyvärr inte läsa hela, ska just plocka fiskgratängen ur ugnen och hungrar ihjäl, men kikar in igen sedan :)

sv: Tack snälla, jag köpte örhänget för att ha när jag gifte mig i somras :) Jag hade rosa brudklänning, hihi.

2013-11-26 @ 18:36:27
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Celine

- Träna om jag hinner, annars ska jag bara blogga haha :)

2013-11-26 @ 19:42:32
URL: http://celinelf.blogg.se
Postat av: Rebecka - bloggar om skönhet och vardag

Otroligt bra skrivet!! Håller helt med dig på flera punkter. <3

2013-11-26 @ 19:54:23
URL: http://citrusljus.blogg.se
Postat av: Frida

Som senast brukar jag jobba till åtta. Men vanligast är ändå halv sju. Så det är ju inte så sent jag jobbar, mest dagtid. :)

2013-11-26 @ 20:01:41
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Johanna - A dream as a model ♥

intressant! :)

2013-11-26 @ 21:43:26
URL: http://jonza.blogg.se
Postat av: Lena

Du är klok du min vän <3 :)

2013-11-27 @ 05:51:24
Postat av: Annica

Håller med dig även om att vara trevlig mot någon eller att flirta kan vara väldigt nära och lätt att misstolka.
Kommunikation är så viktigt i en relation och tolerands, ingen är perfekt och man måste iböand lära sig att inget är rätt eller fel och man måste gå halva vägen var.
Folk ger upp relationer för fort, de bara gör slut eller bara går. Trist, man borde kämpa mera tillsammans.
Kram

2013-11-28 @ 07:13:50
URL: http://annicaj73.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback