Guts over fear.

Ny låt med eminem och sia. Sia har ju verkligen blossat upp, går bra för henne nu! Skön röst, annorlunda. 
 
 På min spotify just nu;

 
 
  
 God gave you this life because he knew you were strong enough to live it.

Min dag igår var helt underbar fast ganska snabbt övergick det till en fet klump i magen. Hade min sista dag på Gina Tricot igår. Det gör mig faktiskt ganska ledsen. Det var första jobbet jag kände gav mig något. Jag har märkt att jag är en person som måste stimuleras av mitt arbete. Jag vill inte bara gå dit för pengar och sen känna mig tömd på energi. Jag har testat på sånt jobb och det gjorde mig faktiskt ganska trasig.. Nu på Gina har jag verkligen stortrivts! I början av sommaren var jag livrädd för att jag kunde ju inte allting... Jag är ju sån. Måste ha kontroll, måste veta exakt hur allt går till men det är omöjligt att göra det i alla lägen. Då sommaren nu är över och jag inser att jag klarat av allt jag varit rädd och nojig över ser jag också att jag vunnit stor utveckling från det. Jag har blivit som starkare i mig själv och på något sätt byggt något självförtroende. Det är precis ett sånt jobb jag vill ha. Som utmanar mig, som är lite varierande i arbetsuppgifter. Som stimulerar mig!
 
 
____________________________________
 
 Nu känns det lite som man sitter på pottkanten igen än fast jag försöker vara positiv och tänka att allt ordnar sig. Jag önskar att jag fick vara kvar på jobbet jag trivits så mycket på. Jag vet att om det fanns en tjänst skulle chefen ringa mig direkt och det värmer såklart, det är bara synd att nu då jag äntligen funnit en plats jag verkligen trivs på finns det inga tjänster.. Då jag är på ett jobb som inte stimulerar mig blir jag lätt smådeprimerad och för att vara ärlig är jag livrädd att hamna i samma fas som förra hösten. Förstörde mycket av mig enbart för jag vägrade slita mig loss för "vad ska folk tycka?" Hur dum får man bli! Jag bryr mig längre inte vad folk tycker. Hur jag mår är och kommer alltid vara det viktigaste. 
 
 
 

 
 
 
Är en högt troende människa, därför tror jag inte på slumpen. Jag tror det är meningen att hamna i vissa lägen. Att träffa vissa människor - som antingen slutar i vänskap för livet eller hjärtekross. Jag tror på ödet men samtidigt tror jag att man alltid har ett val. Jag kommer alltid tro oavsett hur många människor jag stöter på som försöker motbevisa mig. Jag känner mig sällan ensam, jag vet att jag har "stöd". Sånt där stöd som inte går att ta på eller se. Jag får ofta olika tecken till mig. Jag känner distinkta dofter, jag känner beröring, att någon alltid står vid min vänstra sida.I mina värsta stunder har jag känt hur någon omfamnar mig. 
 
 
 
Just nu är det det som ger mig ett lugn. Jag är bara 23 år gammal, det är inte meningen att jag ska stressa sönder och bli pressad till 1000 bara för jag idag inte vet vad jag vill. Allt ordnar sig, det tror jag på. Det måste jag tro på.Lördag!

 Gårdagen gick fort: Har inget att dela med mig av känner jag. Onödigt att skriva? jaja. Ska snart gå till stan, börjar jobba 12 idag och sen idag ska jag nog hälsa på farmor har jag tänkt :)
 
Gårdagens..
 
 
 Momma taught me good home training. My Daddy taught me how to love my haters. My sister told me I should speak my mind. My man made me feel so God damn fine, I'm flawless.

 
Sov ut ordentligt idag. Tydligen fint väder ute? Idag jobbar jag, ska stänga. Ska inte träna innan dess. Känner verkligen sen gårdagens nederlag på gymmet att jag måste vila kroppen. Det är lätt hänt att man glömmer det. Man har sitt lilla schema i huvudet där man dels fördelar muskelgrupper per dag men också klämt in kondition. Det är svårt just med styrketräning att hinna träna hela kroppen och utöver det försöka få in kondition samtidigt som man måste få in vila. Jag har alltid varit bra på att planera mina vilodagar och jag hoppas det håller i sig. Idag ska jag se nån film nu på morgonen, bara ta det lugnt helt enkelt. 
 
 
Beyonce är och kommer alltid vara en legend!  Hon känns stark och självständig, jag gillar såna kvinnor. 
 
 godismittiveckan?

Var och tränade imorse. Ben. Skulle jag inte gjort. Kroppen måste vila vilket jag kände av innan. Känner mig rätt stram överallt. Blev irriterad då jag tränade - för jag inte ville vara där egentligen. Blev ett halvkasst benpass just därför också. Mötte upp mamma och fick lunch och gick sen och jobbade några timmar :) Blev upplockad av Lena och har suttit och surrat och sett tv. Så kom dilemmat. Vi var sötsugna. Som satan. Hon är största godisråttan jag känt - värre än mig!! Gick på affären och väl där bestämde jag nä jag gör en tråkig jävla fruktsallad istället. Vad händer? Jo albin dök upp från ingenstans! Mer och mer kom argumenten till varför vi borde köpa något vi är sugen på. Det är sista kvällen innan hon åker till Piteå igen, det är Hela Sverige Bakar premiär osv. Sen såg han nog i mina ögon att de skrek GODIS! Vi var på affären i ca 40 min (inget skämt!) och vankade fram och tillbaka från fruktavdelningen och godisavdelningen. Hur slutade det? GODIS!! Inväntar Hela Sverige Bakar och har Lena smaskandes på götta bredvid mig, såreskava kan jag känna just idag.
 
Bästa från två världar! naturgodis och 2 smaker från lösvikt. Älskar dom. Speciellt döskallarna ååååh...
 Lax i ugn med philadelphiaost.

 
Simpel men god maträtt. om man frågar Albin är det givetvis för lite sås ;) men för mig är det en 10poängare.
 
400 gram laxfilé
ett paket cocktailtomater
200gram philadelphiaost med smak (jag hade paprika och lök)
 
____________________
 
Lägga den tinade laxen i en ungsform.
Bred på philadelphiaost på alla 4 fileér.
Lägg tomater kring laxen.
Gräddas i mitten av ugn 225gr i ca 40min.
 
 
Till det hade jag kokt potatis och morötter.
 
innan jag skjutsade in de i ugnen :)
 MAT!!

Passet gick sisådär med tanke på att jag blev hungrig så fort jag kom dit :P Fattar inte varför. Blev iaf axlar, rygg och lite mage. Därefter fick jag en proteinshake - på mitt gym samlar man såkallade Drops för varje gång man tränar. Då belönas man med rabatter och idag fick jag en gratis shake. Fantastiskt tycker jag! Efter passet gick jag och letade födelsedagspresent åt Jolina som fyller år på söndag. Men det är OMÖJLIGT att hitta kläder åt henne. Jag har aldrig varit med om en 6åring som är så sjukt kräsen när det gäller kläder :P Kattis säger att hon byter om typ 3 ggr innan hon åker till skolan på morgonen. kan bara tänka mig hur hon kommer bli i tonåren........
 
 
jaja. fått i mig mat iaf. Jag som gillar att äta lite lättare luncher fläskade på med ris, kyckling och currysås. värt, behövde mat, energi, allt! Nu ska jag snabbstäda lite innan Lena kommer hit :)
 
ny sweatshirt från hm. älskar collegetröjor och det är ju verkligen inne nu i höst! 
 
 Ryggpass

Sovit som en kratta inatt. Vridit och vänt mig konstant. Känts som hela kroppen har växtvärk. Typ som då man vill knäcka till ryggen men det knäcker aldrig. Svinjobbig känsla. Ska iaf gå till gymmet för ett försök på ett ryggpass. Hatar att träna rygg vilket är rätt dåligt, ben och ryggträning anser jag vara bland det viktigaste. Tycker det är tråkigt bara, vill ha massa nya roliga övningar att köra men bara bita i sura äpplet och göra mitt bästa. Sen är jag svag i ryggen också vilket gör att jag tycker det är ännu tråkigare. Men nån gång måste man ju bli starkare. Det tar sin tid sånt, att bli starkare. Folk tror att om jag gymmat en vecka har jag blivit dubbelt så stark. Nä det funkar riktigt inte så... Speciellt som tjej tar det tid att bli starkare. Därför vill jag sällan sätta tidsmässiga mål just för jag vet hur mycket det krävs av mig för att öka i styrka. Det tar tid och det har jag tålamod med. Största anledningen till min träning är för den psykiska aspekten, försöker lägga bort pressen på det fysiska, det blir inte roligt då längre. Vill ha kul då jag tränar - givetvis ska det vara jobbigt men det ska inte vara något som ger ångest. 
 
 
redan innan jag tagit mig till gymmet känns det såhär. behöver en fet jävla spark i arslet idag för att prestera något. men den sparken får jag på något sätt ge mig själv idag.
 
 
 
 Bodypump

Idag skulle vi köra biceps/triceps. Då kom hon i receptionen fram och frågade om vi inte ville vara med på bodypump som började bara om en kvart. Ja vi hängde på. om man säger som så... Jag och albin är van att köra 8-10 reps och i bodypump kör man i princip 0 vila och 200 reps. Man blir bra på det man tränar vilket märks av här. Tror aldrig jag sett Albin vara så döslut någon gång. Jag höll också på dö - uthållighetsträning nanting! Inte alls vår starka sida men jag tycker om träningsformen! Tränar hela kroppen, intensivt pass och framörallt - någon säger åt mig vad jag ska göra, det kan jag tycka är skönt då jag tränar ensam typ hela tiden.  Kommer definivt köra det passet igen.
 
 
En stor gulstjärna till Albin! Han är stark som en best i mina ögon men uthållig är han inte (liksom jag) och det är han medveten om. Han krigade sig igenom passet med bravur i mina ögon! :) Han som alltid hyllar mig då jag gör bra ifrån mig träningsmässigt förtjänar att få tillbaka desamma, han är en kämpe. Bra jobb, mycket!<3
 
 
 
 
 
 
 Lugna tisdag.

Varit en lugn dag idag. Hjälpte till med flytten imorse, kom hem, åt lunch och gick sen ut och gick en timma. Skönt :) Sitter och ser The Hills och ska snart börja med middag, ska göra lax idag :) Senare ska vi antagligen till gymmet, får se hur det blir :)
 
Giftig färg på aminosyrorna. Gott dock :)
 
 Flyttning.

Blir snart upplockad av Josefine som ska flytta. Ska hjälpa henne med att bära kartonger osv. Minns än idag då jag flyttade från min lägenhet. Jag var helt förstörd. Satt i sovrummet som var tomt och kände mig precis lika tom själv. Minns att albin hjälpte mig flytta då och han förstod verkligen inte varför jag var så knäckt. Han ansåg "det är ju bara en lägenhet", men för mig betydde det mer än så. Helt sjukt vilka minnen jag skapade i den lägenheten. Flyttade dit tillsammans med min dåvarande, men redan från början hade jag en skum känsla. Jag kände liksom "det här är MITT, inte vårt." ca 3 månader senare tog det slut och jag bodde där ensam - bästa tiden någonsin. Tror alla människor bör prova på att bo hela ensam. Man växer mycket av det, jag trivdes som fisken i vattnet att bo själv. Men jag vet också att den tiden är över. Singeltiden, att vara ensam. Trivs enormt bra att bo med Albin i den här lägenheten, det här är hem för mig nu. Eller Albin rättare sagt :)
 
 
jag minns än idag hur alla var på mig. Mina vänner och familj. Hetsade lös om att NI ÄR TILLSAMMANS. Nä de är vi inte. Liksom vi var med varann hela tiden och var som ett par men jag vägrade säga att vi var tillsammans bara för jag inte "vill gå för fort fram". Det resulterade i att än idag då jag nämner för mamma att "idag har jag och albin 1 år" säger hon "ha ni inte alls de. ni va tillsammans 4 månader innan du erkände det." HAHA.
 
det ligger lite sanning i det. Men jag tycker inte om hur ungdomar idag bara kastar sig in i saker o ting. Allt går så jävla fort. Efter en vecka är man ett par, efter två älskar man tydligen varann och efter en månad planerar man framtiden. Det här är ENDA saken i livet jag inte är stressad över - kärleken. Det är bra för kärleken ska inte bli framstressad, det är något fint som växer sig med tiden :)
 
 Rätt ord i rätta tider.

  
Skulle ut på en kvällsprommis men sen kände jag, eh jag orkar inte. Stannade inne istället. Pratat med mamma ovanligt länge. Har en ganska bra relation med mamma. Den där relationen man vill ha. Man kan prata om allt liksom och hon är aldrig dömmande utan mest förstående. En fin egenskap hon har. Under samtalet nämnde jag att jag har mina sista dagar på Gina denna vecka. Genast hörde hon hur jag stressade upp mig över vad som ska hända. Så sa hon lugnt "men lollo, stressa inte upp dig över det. Det ordnar sig. Du mår bara dåligt av att oroa dig som du gör. Ta det lugnt, allt kommer ordna sig." För första gången på jag vet inte hur länge känner jag ett lugn i kroppen. Hon har ju så rätt. Min mamma är den mest omtänksamma kärleksfulla människa jag vet, världens bästa helt enkelt:)
 
 
 8km intervall.

Dagens kondition gick väl inte fy skam med tanke på förutsättningarna. Åt alldeles för lite till frukost så egentligen hade jag inte energi till det men jag fixade ändå 8km intervall på bandet. Finns tusen upplägg på just intervallträning och jag kör faktiskt lite freestyle, intervall är ju faktiskt lite disco-träning för mig ;) Kan säga som så, man är inte uppkäftig med lutning 10. på bandet i hastighet 13. Då är det verkligen bara att kriga, haha! Kollade pulsen nu och då och max var 210. Så högt har jag aldrig legat förr och jag jämför rmed samma "mätmedel" så nog kämpade jag som en gnu idag. Efter var jag rätt yr, gick in i väggen på väg till omklädningsrummet, energifattig kropp med andra ord. Tryckte en proteinbar direkt och sen var allt Ok igen. 
 
Håller på laga middag nu, Albins favvomat, ska lägga upp receptet här senare - rätt bra att ha ett receptarkiv, slipper skriva ner på papper å hålla på :P 
 
 
 
 Laxpasta

Här kommer receptet på laxpastan jag gjorde förra veckan.
Simpelt recept som är riktigt gott :)
 
 
1 vitlöksklyfta
1 stor näve färsk broccoli
400-500gram lax
salt, citronpeppar, citron (annan krydda man vill ha)
200 gr philadelphia ost
Bandspagetti
 
_________________________
 
1. Koka pastan enligt anvisningarna.
2. Skär laxen i bitar på 1x1cm.
3. Finskiva löken och dela broccolin i lagom bitar.
4. Stek lök och broccoli i en panna med olivolja.
5. Häll i laxen och låt den steka till den är klar. (ställ åt sidan då allt är klart)
6. Då pastan är färdigkokt, häll bort vattnet och rör i philadelphiaosten och sen
laxröran, låt sjuda liten stund. Krydda efter egen smak.
 
 
brukar köpa lax som är färdigskurna.
 Dags för intervaller...

Har en period med tunga drömmar igen. Drömmer alltid om vatten i såna perioder och vatten sägs ju stå för känsloliv. I just denna dröm blev jag jagad av en orm på ytan. Snabb som satan var han, men jag krossade han mellan fingrarna.. Sen började han leva igen och jag springer som en tok i skogen. Ska hoppa på typ plattformar som är på en ställning, träffar första, den andra missar jag och ramlar i luften säkert 500meter. Ner i vattnet och väl där insåg jag att shit, nu dör jag. Så drunknade jag. Så hemskt :P Har blivit ganska "duktig" på att själv tyda mina drömmar. Tror att speciellt jobbiga drömmar är ett sätt för det omedvetna att försöka göra en medveten om saker o ting. Det första jag gör på morgonen är att tänka igenom vad jag drömt för jag tror drömmar säger mycket.
 
 
Jaja. Precis fått i mig frukost som var svåräten, var inte hungrig alls av någon anledning. Ska svida om till träningskläder och gå till gymmet för att springa. Antagligen intervaller. DÖ vad jobbigt det känns!! Hade noll konditionsträning förra veckan och det är inte det ultimata för mig. Hoppas tjurskallen träder fram idag, behöver han nämligen.
 
 
 
 
 Kolhydratsfrossa.

Sinnes vad jag tryckt mycket i helgen. Ja mycket kolhydrater. Äter sällan pasta, nästan aldrig mjukt bröd. Gårdagen bestod av just det, bröd, pasta, lite tårta på de, lite glass, lite godis. Imorse var vi och tränade. Axlar och lats. Axelträningen börjar bli den tyngsta just för att jag kör rätt många övningar.  Just nu är axlar roligast att träna men också mest slitsamt på sitt sätt. Givet hade jag tryckt bröd vi hade kvar imorse till frukost. Varför jag inte gillar att äta dåliga kolhydrater är för jag blir så svullen av det, hjärnan blir trött och hela jag blir som en degklump. MEN det går ju inte att neka att det är jävligt gött ;) Min svaghet i "kost"-frågan är just det. Kolhydrater. Bröd, sötsaker osv. Har inga problem att tacka nej till sås, dricka, chips osv. Men godis, mjukbröd är verkligen min akilles häl. Jaja. Försöker alltid intala mig själv efter onyttiga dagar att kroppen behöver energi. Den kör jag JÄMT på. Då jag är sjuk och känner mig sådär jobbigt svag och ja "tycksyndommig-sjuk" brukar jag alltid komma fram till detta; Jag måste äta godis. Godis är mycket energi och min kropp är sjuk och svag så den måste ha energi så jag blir friskare fort. Det är ju bara tomma kalorier i godis, det är ju skitkass energi men den vetskapen hoppar jag över då jag är sjuk ;)
 
Nu ska jag börja med middag, blir typ kyckling med någon fyllning i och strips. Känner mig sjukt sunkig nu alltså. Riktigt :P
 
 
 Lördagmorgon

Igår jobbade jag till stängning. Direkt därefter åkte jag och Albin till en av hans kompisar som nyligen flyttat. Skitmysig lägenhet :) Idag har jag vart ute på en morgonprommis och på vägen tillbaka köpte jag en ordentlig brakfrukost såhär lördag o allt ;) Idag jobbar jag, börjar klockan 13:00, förövrigt blir det en lugn lördag :) Ingen träning idag. Träningen i veckan har bara bestått av styrka och det känns i kroppen. Vila är viktigt, mycket. Vad passar bättre än att vila en lördag ;) Lördag är min äkta unnardag!
 
 
bra sugen att pierca öronen mer. det är snyggt! tatueringar och mycket glitter i öronen gillar jag. Albin är anti sånt där. Han skulle aldrig pryda sin kropp med en tatuering exempelvis. Vi är rätt olika jag och min grabb, men jag ser bara positivt i det faktiskt :) Idag försöker par göra om varann så mycket. Om jag tror på spöken ska du också det, om jag tycker om det ska du också göra det. Har svårt med sånt där. Man tappar ju sin personlighet till viss del om man försöker göra om den man är tsm med på så sätt. Sen tycker jag det är lite varningsflaggor. Om man känner man börjar "göra om" den man valt att leva med är man nog inte med rätt. Som vanligt tänker jag utöver det vanliga. Nu ska jag snart traska till stan, ha en fin dag! :)core - rygg,bröst.

Mötte upp Kattis för att testa på ett core-pass. Inte alls som jag trodde. Smått besviken. Kommer inte gå på det igen iaf :P Därefter kom Albin till gymmet så körde vi bröst och rygg. Gick inte alls bra. Min prestation var i botten. var nog inte helt med tror jag. Känns lite trist för bröst och rygg är de muskelgrupper jag verkligen sackat efter i och som jag borde lägga krut på menmen. Bättre dagar kommer! Idag testade jag att göra en jättegod laxpasta, sjukt simpelt att göra - ska fixa receptet här senare. Tillochmed Albin godkände det, han och fisk går inte hand i hand om man säger så :P Nä nu måste jag ta något att äta och sen blir det Ducktales, kung!
 
 morgonpromenad

Imorse skulle jag egentligen springa men vaknade upp och kände att nä, jag vill inte. Så jag sket i det och gick ut på en promenad istället :) Förr gick jag typ varje morgon, det är en bra start på dagen! Man hinner rensa tankarna och samtidigt få motion och frisk luft. Sitter och ska få i mig frukost och sen ska jag jaga lite matrecept - någon här som har bra tips på middagar man kan laga? Helst nyttiga, enkla och inte med tusen ingredienser, uppskattas! :)
 
Kan tipsa om bra, billiga baströjor. Haft många kunder som efterfrågar just detta. Det har vi fått in i butiken igår. Finns i många olika färger men just bas för mig är svart och vit. Ska köpa en svart och vill köpa en vit - hoppas den inte är alltför genomskinlig :)
 
129kr
 Snyggt från GT

 
Har fått in mycket snyggt just nu! Jeansen är verkligen grymt snygga. Jag har kristen- de tighta. Girlfriend-jeansen provade jag och de satt bra men jag är så kräsen och blev irriterad på gylfen så jag köpte dom aldrig. Kanske ångrar mig för de är assnygga!! 
 
 
 
 
 
 
 
Alicia girlfriend 499kr
 
 
Kristen zip jeans 499kr
 
 
 Top 99kr
 
 
Collegetröja 149kr
 
 
Linda tee 99kr
 
 
 I wanna cry and I wanna love But all my tears have been used up.

 Gårdagens pass gick riktigt bra faktiskt. Brukar träna 1timma om jag kör styrka men igår var jag där 1,5timme. Inte ultimat i mina ögon men jag orkade, antagligen tack vare aminosyrorna :) Körde axlar biceps, 8axelövningar och 5 biceps och sen avslutade jag med mage. Jobbet gick finfint sen blev jag upplockad av Albin. Avslutade kvällen med 2 timmar av Ducktales, vad annars ;) Idag jobbar jag till 17:00 men börjar senare. Sitter med kaffet i vanlig ordning, ska få i mig frukost sen avverka ett benpass och därefter jobb. 
 
 
Skön låt som ofta spelas då jag jobbar, tycker verkligen om den av någon anledning. Blir ledsen fast på ett bra sätt. Konstigt hur musik kan få fram känslor ur en man inte ens kan sätta ord på.
 
 Gym-Jobb

 
Gårdagen var rätt lugn, skönt :) Har precis vaknat och sitter med morgonkaffet och ska göra iordning frukost snart. Ska gå till gymmet sen, blir nog biceps-axlar, brukar aldrig köra de samtidigt egentligen men jag tränar det jag känner sug efter/det jag vill förbättra. Lite så kör jag nu :) Svinlängesen jag tränade med Albin, har inte tränat bröst på en evighet för det vill jag gärna träna med honom. Förhoppningsvis får vi till något pass i veckan :) Efter gymmet ska jag jobba, slutar 16:30 idag, skönt :) 
 
___________________________________
 
Igår tog jag fram skinnpajen, det är såna grader ute! Sjukt hur vädret kan vända på bara en vecka. Men jag gillar det, känns sjukt mysigt att hösten börjar närma sig :)
 
 
 
Ni som har missat det har vi haft MYCKET smycken för 15kr. Detta halsband fick jag med mig hem i lördags. 15riksdaler, vad är det för ett halsband?! skyndafynda!
 
 
 
 
 
 
 Regn & Rusk

Vaknar upp av att det regnar ute - så mysigt! :) Hade tänkt springa/gå nu på morgonen men det tänker jag inte göra. Känns som det är stor risk att man blir sjuk på kuppen. Ska sitta inne och mysa med film innan jag börjar jobba. För första gången på hela sommaren har jag matlåda med mig.   Har bara 2 veckor kvar nu på gina. Känns väldigt trist faktiskt.. Försöker se det positivt iaf. Har haft det bästa sommarjobbet jag någonsin haft, jag har utvecklats mycket från det, det känns som jag byggt lite självförtroende från det. Självklart har smicker från kollegorna fått mig gå lite mer rakryggad. Chefen önskade att hon hade en tjänst att ge mig - det känns bra att höra. Jag har gjort ett bra jobb och det känns förbannat skönt att jag för en gång skull kan känna mig "duktig". 
 
 
_______________________________
 
Jag vill inte få den där jobbiga stressen som kom förra hösten. Vad händer nu? Vad ska jag göra? Givetvis snurrar de tankarna i skallen men jag vill inte bita mig fast i det. Ifjol blev stressen för mycket. Folk förstår nog inte hur pass stor press jag sätter på mig själv så minsta lilla press jag känner från omgivningen och jag drunknar. Jag vill inte vara förbannad eller gråta varje dag. Jag vill inte bli så nedstämd att jag inte känner någon livsgnista.  Det är precis det min stress gjorde med mig. Fysiska förändringar skedde i takt med detta också. Orkade absolut ingenting. Träningen som alltid gett mig lycka gav mig ingenting längre. Jag försvann. Stress har förstört så mycket i mitt liv och jag har inte lärt mig hantera det. Det är min absoluta största brist - jag klarar inte av stress och jag blir stressad av precis allt. Visst är kortvarig stress bra på sitt sätt men inte då det blir något långvarigt. I år tänker jag inte bli stressad. Allt löser sig och allt ordnar sig. Faktum är att hittils har ju allt blivit bra, varför kan jag inte bara vila i det? 
 
det enda jag är 100% säker i är att jag vet att det är något alldeles speciellt som är tänkt för mig. Jag är ingen som kommer hamna på ica år efter år och känna mig tillfredställd med det. Jag tror jag har en större mening än så, det bara känns så, i magen, i hjärtat. Vad det är har jag självklart ingen aning om. 
 
 
 Nya höstpjux.

 Gymmet gick helt ok. Blev lite disco, 3 benövningar, typ 3rygg och 3 mage. Avslutade med burpees, hatälskade jävla burpees :P Var inte ett "vanligt" pass för mig och albin. Körde mycket med egna kroppen men det känns bra. :) Kom hem, åt lunch och åkte och storhandlade. För första gången vet jag vad vi ska äta varje dag i veckan - vi hade "söndagsmöte" imorse nämligen ;) Känns bra. Idag ska jag laga potatis, broccoli och panerad rödspättsfilé, får se hur det smakar. Aldrig tillagat fisk så mycket så vi får väl se :P 
 
 
Nya skor till hösten. Fyndade dessa från Dinsko. 299kr, billigt o bra!
svart, enkelt och stilrent. 
 Morgongym!

Vaknat för typ en halvtimma sen :P Druckit en smoothie och ska svida om till träningskläder. Ska träna med Albins kompis nu klockan 10, SKÖNT att träna tidigt :) Blir nog ett av Albins monsterpass, jag hakar bara på idag känner jag :P Intressant att se hur pass bra träningen kommer gå med tanke på att matintaget inte är det ultimata just innan. Sen finns det ju de som gymmar helt på tom mage - något jag aldrig skulle palla. Fick en leverans på 1kg aminosyror tidigare i veckan. Haft aminosyror förr och egentligen den största anledningen jag tar det är för jag märker att jag blir mer uthållig och orkar mer på passen :) 
 
 
Strävar efter att få en symmetrisk kropp. Vill bygga bredare axlar, mer markerad midja, 
välsvarvade ben om än med fett på - h ar börjat inse att jag liksom passar i det :P 
Sån här skit tar tid, allra helst för såna som mig - som inte lägger ner hela själen i det vad gäller kost och allt. Lilla skillnad jag ser blir jag iaf glad, träningen är min hobby, något som får mig må bra och jag tror att om jag skulle lägga ner all tid och energi på det skulle det längre inte bli kul. Jag trivs såhär, förhoppningsvis når jag trots detta mål inom träningen - det får mig att växa!
 
 
 Västerbottenspaj med Kantareller

Precis kommit in från en morgonprommis. Solen skiner men det är kallt i luften. Jobbar idag så jag undrar om det blir kjol eller jeans.. svårt där! Har precis bjudit Albin på min gröna drink, den ser förjävla äcklig ut men den är riktigt god, då Albin tycker något nyttigt är gott tycker nog de flesta det också :P Igår gjorde jag en paj, fick tips av Pernilla på ett recept från Per Moberg. Älskar han! De flesta tycker han ser rätt ohygienisk ut i sin matlagning och jag håller väl med men han är ju bra mycket roligare att titta på än typ mat-tina. Hans mat skulle jag mer än gärna få smaka! HUrsomhelst; pajen blev riktigt god faktiskt, trodde den var till 4 pers men den räcker iaf till 6 personer alla gånger. Rätt fyllig paj, ja, gott. Här är receptet:
 
 
PAJDEG
150g smör
4dl grahamsmjöl
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
 
FYLLNING
1 liter färska kantareller (hade inte färska dock)
2 gula lökar
4 ägg
1,5 dl creme fraishe
1,5dl västerbottenost
 
även 1dl gräslök men det valde jag bort, är inte överförjust i det.
 
 
_________________________________-
 
GÖR SÅHÄR
 
1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
 
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
 
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut pajdegen så att den täcker botten och kanterna på pajformen. Förgrädda i 10-15 minuter.
 
4. Bryn delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
 
5.Vispa äggen lätt, blanda ner crème fraiche, kantareller, lök, riven västerbottensost..
 
6. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
 

 

 The human instrument.

 
7 år gammal men lika bra för det! Sällan volbeat gör dåliga låtar.
 
 Bra start på en bra dag!

Idag är det fredag och som jag sagt förr är fredagar min dag. Bättre än lördag - alltid tyckt det! Är alltid glad på fredagar :) Imorse gick jag en prommis och var första morgonen jag gick i långärmat - bara 16grader ute! Skönt tycker jag faktiskt :) Precis druckit en grön drink igen men gjorde en ny idag, mycket godare!! Den här var riktigt god :) Mitt finger är nästan 100% återställt också, hon som tittade till det sa att det minst tar en vecka - det tog ju betydligt mindre, skönt! :) Känner av lite fortfarande men kan ju använda det iaf. Nu ska jag byta om och gå till gymmet. Blir ben idag igen. Skulle nog kunna träna överkropp men väntar hellre nån dag extra :) Benträningen behöver jag dessutom. Kommer iaf INTE köra samma övning som sist då jag klämde fanskapet bara för jag är livrädd att göra samma sak igen :P
 
Idag skippade jag sellerin och gurkan och hade istället i citron och 1dl av morotsjuicen från God Morgon - riktigt god :)
 Grönt.

vart ute på en morgonprommis och sitter och äter/dricker en grön smoothie, det är ju så hypat med "gröna drinken" så jag var tvungen att testa. Freestylade ihop en av ingridienser jag såg användes flitigt i såna här hälsodrycker. Smaken är väl helt okej men inte mer än så. Ska hoppa in i duschen sen göra mig iordning, jobbar senare idag :)
 
 
 
 
 
 
 onsdagsgym.

Benträningen gick sisådär idag. Körde benböj, benpress, utfall m. viktväst + viktskiva och step up med väst. Kör aldrig med väst på utan hantlar men kan som inte hålla i hantlar just nu så man tar det som finns. Kände mig helt seriöst som en tjock liten mullvad i västen haha! Duschat som inte var det lättaste och har precis ätit kvällsmål. Nu ska jag se Hela England Bakar och sen avrunda kvällen med avsnitt ur Ankeborg, det är kung! Vi har kört det sen söndags tror jag, sjukt underhållande :P
 
 
 
 
 
 Mysdag på stan.

Hade en mysig dag med Pernilla. Åt god lunch, iskaffe och strosade lite på stan. Kom hem för en stund sen och gör inte så mycket, lyssnar på musik och funderar på att lägga mig och läsa min bok :) Måste verkligen planera middagar bättre - vill köpa en sån där magnetmeny-tjofsan man har på kylskåpet. Varje söndag planerar man vad för mat som ska lagas hela veckan. Jag som annars är bra på att planera är sämst när det gäller matlagning, ändring på det förhoppningsvis! Senare ikväll ska jag på gymmet - givetvis inte för överkroppen, kan fortfarande inte använda vänstern helt och det lär iaf ta en vecka trodde dom. Har tänkt träna ben så jag hoppas Albin inte bangar för jag behöver trots allt hjälp att hänga på viktskivor på stänger, benpress osv så utan han blir det svårt :/ 
 
iskaffe är bland det godaste jag vet!
 
 Onsdag.

Igårkväll drog Albin med mig ut på en liten löprunda. Inte alls lång sträcka men det var skönt, avslutet var mördartrappen vilket gav ett rejält flås. Har sovit bra inatt men vaknat ibland då jag stött till handen.. Precis varit ute på en morgonprommis och nu käkat frukost. Ska gå till stan om nån timma och sen möta upp Pernilla :) 
 
gott nanting! kvarg blandat med vaniljkvarg, granola och en halv questbar. 
 handikappad hand och helande händer.

Gårdagen börjades på gymmet för axlar/lats. Trots att jag känner mig svag var det ett bra pass för mig. Därefter jobbade jag till stängning. Idag skulle jag träna ben och jag kände mig så glad och peppad för att träna och har för hela veckan planerat i huvudet att jag ska gymma en hel del. Vad händer? JO i vanlig ordning är jag lika jävla klumpig som alltid annars. Hann köra en övning och när jag ska ställa tillbaka hanteln i racket hamnar mitt finger emellan. Dra åt satan va ont det gjorde - men jag rörde givetvis inte en min för det var ju folk runtom. Ville vråla alla svordommar jag kunde men lugnt och sansat gick jag till omklädningsrummet för att sen se hela fingret blått och uppsvällt till det dubbla typ. Slutade med vårdcentralen och ev. röntgen men hon bedömde att det bara var en inre blödning så det känns bra men känner mig smått handikappad och att träna överkropp denna vecka  är bara att fetglömma. PERFEKT då jag haft sån motivation sen söndagskväll. Jag är dock inte lika negativ över det som jag brukar, tror sällan på slumpen men det orkar jag inte gå in på nu. smått handikappad men är ovanligt positiv för det.
 
 
 
 
 
 
igår köpte jag en bok som jag har börjat läsa. väldigt intressant. märker att då jag fördjupar mig (försöker) i ämnen som dessa känner jag mig väldigt positiv och det känns som jag stimuleras mycket av det. Jag anser att jag har ett rikt inre liv och det är något jag vill och som jag hoppas jag fördjupar på diverse sätt, det ger mig lycka. :)sunday not so much funday.

Var ute och gick ca 7km imorse. Men jag är seg idag. Lär garanterat ligga i soffan och inte lyfta ett finger - min kropp orkar ingenting nu. Försöker ta det med en nypa salt men det känns drygt då jag hade tänkt träna idag men så kan det gå. Ligga i soffan med kakor och film känns faktiskt mer värt just nu. Önskar jag kunde skriva ut mer och dela med mig mer av "mitt liv" här just för att ni som jag har kontakt med via bloggen alltid stöttat mig och gett mig kloka ord men just nu väljer jag att inte gå ut med detaljer pga omständigheterna. Det är mycket som händer ändå står allt stilla. Många val som ska tas fast ändå inga val alls. Befinner mig i en väldigt konstig, jobbig situation och jag känner mig själv alltför väl att veta då jag inte skriker, gråter eller visar tecken på några känslor är då jag står på gränsen. Känner inte igen mig själv. Är inte mig själv i alla lägen och har inte varit det på över ett år. Det har förstört mycket hos mig och det försöker jag handskas med nu. 
 
Till min lycka har jag mina fina vänner - ni vet vilka ni är :) Gårkvällen var så mysig och rolig som alltid med Lena. Bakade kakor i mängder och såg film. I såna här lägen märker man verkligen hur lyckligt lottad man faktiskt är att ha så fina människor kring sig, jag försöker hålla i de tankarna :) 
 
 Lördag!

Jobbet igår gick bra trots att jag hade en kniv i magen typ. Mådde jätteilla:( Börjar bli less på det nu... Söta mamma sprang in på jobbet med ipren och vätskeersättning men det hjälpte inte så mycket :/ Jaja. Idag jobbar jag men bara 3 timmar, SKÖNT! Bästa med att jobba lördagar är att man får jobba med någon hela tiden. VI stänger ju 16:00 och man är alltid 2st som jobbar från och med 12 eller 13 till 16:00, blir mindre stress då :) Sen idag får jag besök av Lena, vi ska baka cookies!!! Känns som en riktig myslördag :) 
 
 
 Hard workwork.

Börjar tidigare idag. Är död. Totalt jävla död. Att jag orkat duscha, sminka mig och ens klä på mig är ett jävla under. Ber till gudarna att dagen går fort och att det är BRA musik. Musik gör verkligen allt för mig vad gäller allt. Fest, träning, ja tillochmed jobb. Sen hoppas jag på såna där urgulliga kunder som överför positiv energi - jag suger åt mig av energier som en svamp! Nä. Dags å masa iväg arslet för att köpa middag och sen börja jobbet. Ha en fin dag alla, fredagsmyset ser jag fram emot ikväll!!!!
 
 
Tydligt att mina ögon inte vaknat ännu - trots jag sprungit och fått frisk luft. Hejåhå blir energidryck på dehär! Kom precis på att Benita köpt en snickers åt mig som ligger och väntar på jobbet, YES!
 
 
 När latmasken tar över.

Skulle ut och gå en promenad idag men i sista sekund ångrade jag mig och gick till skogen för att springa. Springer ju alltid 5:an men idag tänkte jag testa 6,7km. Skulle jag inte gjort! Redan då jag började springa kände jag att jag lämnat tjurskallen hemma om man säger så.. Mitt i hela helvetet kommer en 90graders uppförsbacke som fanimig var 5mil!!! Då försvann tjurskallen för gott kan man säga. Benen var inte min vän idag, verkligen inte psyket men har ändå tagit ut mig och ja, det känns ändå bra. Har börjat acceptera och faktiskt uppskatta såna här dagar, då träningen inte alls går som jag tänkt eller vill - man får ta det med en nypa salt. Bara ta nya tag en annan dag :)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig redo för jobb. Stänger idag. Känns sisådär med tanke på att det är kasst väder ute - känns som det kan bli en stressig dag.
 
 
 
 I like lifting because I really like food.

 
Benträningen gick lite bättre än väntat faktiskt. Känner att jag har lite bättre kontroll i benböjen nu men jag önskar ändå jag kunde träna med någon som har stenkoll på just den övningen så jag verkligen lär mig. Man kan aldrig lära sig för mycket! Hoppas jag får träna med cissi snart, hon har fått in bra teknik i just den övningen och jag skulle behöva tips och korrigering och allt annat. Jaja. Efter träningen lunchade jag på Kina med cissi och mamma - fick min livs första fortune cookie idag!! :D:D Har alltid velat få en sån, haha! . Därefter jobb ynka 3 timmar men det kändes som det dubbla.. Kände mig seg, trött, ofokuserad och HUNGRIG av någon anledning..  Kom hem vid halv5 och då blev det tacos och ja, nu sitter jag här :) 
 
 
 
 
 
 Progress is progress no matter how small.

Schemalagt är jag ledig idag men chefen ringde igår och frågade om jag kunde jobba några timmar idag då de har fullt upp så idag jobbar jag från 13:00. Innan dess har jag tänkt köra ett benpass på gymmet. Ska försöka kämpa vidare med benböjen. Försöker testa på olika tekniker så det tar mer på rumpa - hittils har det ofta tagit på framsida lår och då jag ofta kört tyngre än lättare kopplar kroppen in musklerna som är bäst lämpad och orkar med vikterna och i mitt fall har det varit just framsida lår.
 
 
Har ju aldrig satt något utseenderelaterat mål kring framsida lår, men fann några äldre bilder på datorn och inser att det faktiskt hänt en del och det gör mig glad. Ja, tro det eller ej, jag har också varit tunn men i mina ögon klär det inte mig. Titt ba spirorna! Kunde ju blåsa omkull mig.
 
 
Något som verkligen får mig att tänka till kring vad som är hälsosamt. På den övre bilden var jag i rätt "fack". Normal, ansågs vara hälsosam. Mådde jag bra? Nej. Jag åt antagligen för lite och betydligt för lite för att träna. Jag tränade - men inget hände, undra varför.... Idag mår jag bättre. Visst har jag mer fett på kroppen men jag är också starkare, mer stabil. Tror det är här jag ska vara. Lite mer hull men också mer muskler, jag känner mig mer som mig själv.
 
 
 
 
 Krigade milen.

Nu på eftermiddan fick jag för mig att springa milen. Var fan kom det ifrån?! druckit dåligt idag, värmen mördar mig men likt förbannat tog jag mig ut i spåret. Alltså den milen kan vara den längsta nånsin. Då jag sprungit 5km trodde jag jag sprungit 7. Ja, jag har fanimig kämpat som ett jävla djur idag :P Jag har inte den finaste kroppen, jag har en hel del fett, jag har skavanker men precis just nu betyder det absolut ingenting - jag har en stark kropp! Stark rygg, starka ben och framförallt - starkt hjärta. Det här gjorde du bra lovisa - TACK!
 
 
 
 
 morgongym med syster!

Ska gå ner till gymmet för att träna med lilla storasyster. Ja hon är liten. Lätt som en fjäder men man ska aldrig underskatta tjejer hur småa och nätta de än må vara - hon besitter en tjurskalle utan dess like! Vet inte vad hon har tänkt träna och för att vara helt ärlig tror jag inte hon har något schema eller något upplägg överhuvudtaget - hon är en äkta discogymmare ;) Lär bli biceps, triceps och mage. Kul bara att man svettas INNAN man ens klivit in på gymmet. Dö värme DÖ!!!!!!
 
Inviger nya linnet, älskar det! 
 
 
 
 Tisdagen i ord.

Gymmade innan jobb idag. Blivit riktigt klen. Fruktansvärt. Jag ser fram emot ett bra pass där jag känner mig stark - tyvärr känner jag mig riktigt jävla efter jämfört med vad jag orkat tidigare. Tror nog (hoppas) jag kommer på fötter snart igen - det är ju det här jag tycker är kul liksom... Jaja. Efter gymmet träffade jag mamma som jag inte sett på år och dar känns det som! Fick lunch och sen gick jag till jobbet där jag jobbade över en timma. Har fått sjukt mycket varor idag - ny sportkollektion bland annat och det fick jag packa upp = kliar i fingrarna!! Kom hem med 2 linnen som jag älskar! 
 
 
 
 
 
 
 stäng av systemet.

Känns som jag sprungit in i en fet vägg. Fattar inte. Kroppen vill sova en vecka. Varvar humöret med att känna mig känslomässigt tom till att gråta som en bebis. Va i helvete är det med mig?! Ingen aning. Sen några dagar tillbaka har jag ett fruktansvärt illamående, så fort jag äter mår jag illa. Jag vet med säkerhet att om jag analyserar mitt mående kommer jag bara komma fram till en sak och det kommer göra att jag kutar i ren panik till apoteket för ett graviditets-test. Nu kan kroppen gärna få hamna i balans igen så jag slipper hamna i panik-fasen. 
 
Jobbar till stängning idag, känns just nu drygt då jag mår såhär men tror också att det kommer göra allt bättre. stänga av hjärnan ett tag, slippa tänka, slippa känna - bara jobba och göra det man ska. Nä. Denna dag är helt klart den värsta jag haft på länge. Fysiskt och psykiskt är jag helt ur balans.
 
 
 
 
 
den här tjejen saknar jag idag. var rakryggad, stolt, ingen kunde såra mig - jag kände mig uppskattad, älskad - ja jag var mig själv till fullo... jag älskade mina nära till döden, jag hade ett stort samvete, stort hjärta - lika känslomänniska som idag men jag beslöt mig för att stänga ute alla överdrivet jobbiga känslor. det här var tiden jag var singel och under den tiden var jag fan oslagbar känns det som. Vad gjorde jag av henne?
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tunga nätter.

Har en period där jag sover som en stock. Jag som annars är jättelättväckt vaknade inte ens av alarmet, inte heller av att ALbin ryckte mig i tårna. Jag är helt död. Jag känner mig alltid jobbigt trött på mornarna än fast jag fått sovit de timmar jag behöver. Har alltid skumma känslor då jag vaknar. Antingen känner jag mig sådär jobbigt ledsen och sorgsen helt utan anledning eller som idag - känner mig fruktansvärt irriterad och jag har ingen aning om varför. Det är svinjobbigt att ha såhär. Så svårt att vända på humöret för känslorna jag vaknar med är så sjukt starka... :( Känner mig nästintill förbannad men också nojig, ångern kryper sig på och varför gör den det? jag vet inte och jag blir ännu mer förbannad då jag inte förstår varför jag känner som jag gör... Försöker piggna till med kaffe och ska he ut mig på en promenad, förhoppningsvis vänder humöret med lite luft och musik men faktiskt tror jag inte ens det kommer bota detta humör.
 
 
 
 Med skakiga bakisben..

Gårdagen var trevlig. Mådde oförskämt bra imorse med tanke på att jag slutade dricka senare än vanligt - måste helt klart ha å göra med sibyllamålet jag tryckte just innan jag la mig! Imorse låg jag ute typ en timma sen pallade jag inte mer sol. Gick till UH för att träffa Pernilla, vi köpte varsin ice cappuccino, så jävla god! var ju med glass och grädde så det var ju inte bara kaffe som jag först trodde då jag beställde :P
 
 
Därefter gick jag till gymmet för att träna ben. Jag tränar aldrig dagen efter jag druckit men har mått så bra idag och fick ett sug så det blev gymmet. Märktes dock att fokusen inte var helt där. Min balans är ju totalkass, märks då jag kör utfall framförallt. Och step ups på bänk. Med mina korta ben blir det fort högt och med hantlar på sidorna gäller det ju verkligen att fästa blicken nånstans så man får någon slags balans :P Körde benböj i smithen och det gick ganska bra, försöker träna på böjen, ta lättare vikt men gå djupare - inte det lättaste vill jag lova! Men idag gick det faktiskt bra, kom ner rätt bra men just såna "stora" övningar vill jag gärna ha någon som tittar på mig så jag vet det blir rätt gjort. Även om det känns bra tycker jag om att få kritik.
 
_____________________________________________
 
Håller på laga middag nu. Pulled beef med ris och broccoli. Det är svinlätt att göra - jag som är sämst på att laga mat tycker det är bekvämt. Gott kött som är enkelt att tillaga :) 
 
här var kalkon - också gott! 
 
ville rulla ner för trappen efter gymmet. mina ben gav vika... nu behöver jag MAT!!
 
 Lördag

Igår jobbade jag till stängning. Gick helt ok. Kom hem för en snabbis och sen drog jag och Albin på bio - Apornas planet 2, fyyyyfan vilken bra film! Lätt en av de bästa 2014! Hela filmen rakt igenom var skitbra. Sen kan jag ju känna lite, vad är oddsen att jag får pernilla sittandes preciiis bakom mig kasta popcorn?! störd tjej som alltid ;) Idag är det jobb igen, men bara 3-4 timmar. MIn mördarvecka är officiellt nu ÖVER. Den har gått bra trots hetsstressen som infinnit sig lite härovar. Efter jobbet ska jag och Albin på en inflyttningsfest men vet inte om jag ska dricka. Albin går på pencillin så han är nykter, jag får se hur jag gör :)
 
Ni som inte sett den måste se den!!
 Samma dröm..

Nu och då drömmer jag om min döda morfar. Jag tror ju på sånt här - andra sidan, jag vet med säkerhet att han är hos mig och jag har upplevt beröring och andra form av tecken och det skrämmer inte mig eftersom för mig är det kärlek. Varenda gång jag drömt om honom tittar han bara på mig lite finurligt och ler. Han säger aldrig något och det stör mig för jag har alltid önskat att han skulle prata med mig för jag tror uppriktigt också på att om man drömmer om en nära död så är de på en visit. I den här drömmen var jag som ändå vaken. Vi alla i familjen satt vid köksbordet och också han. Jag minns hur skeptisk jag var - granskade verkligen honom och tänkte men hallå, du är ju död vad gör du här. Han sa som vanligt ingenting. Sen hände något och jag brast totalt, låg i mitt gamla rum och tokgrät. Sista som hände var att mamma kom in med en bebis i famnen och morfar därefter - så satte de sig vid min sängkant sen vaknade jag. Pratade med mamma imorse och det skumma är att hon i förrgår drömt att hon bär en bebis i famn och morfar går bredvid....
 
_________________________________________
 
Solen skiner ute och jag sitter inne - YES! Jag är seriöst så jävla less på sommaren. Lär få äta upp dessa ord sen mot vintern men jag vill inte ha mer sol. Jag är för mättad på det och jag brukar ju vara en soldyrkare. Jag är inte ensam! mina båda systrar som också älskar sommaren är less! Jag vill ha höst, mörka kvällar då man får sitta inne framför en bra film med massa mys-ljus då det är storm ute. åh det vill jag ha! Jobbar idag, 13:00- stängning. Hoppas dagen flyter på lika bra som igår. Gårdagen var riktigt bra av nån anledning!