Tankar om träning & hälsa.

 
 
Man ska inte jämföra sig med andra i träningssyfte. Det finns alltid nån som är starkare, snabbare eller mer uthållig än dig i vissa "grenar". Jag har aldrig vart en sån som jämför för jag vet att jag skulle ta knäcken på mig själv. Jag hoppas och tror att de som känner mig förstår att varför jag skriver om min träning här är faktiskt mest för min egna skull.. Går ofta tillbaka i arkivet för att titta på just hur träningen gått och hur jag har mått. Jag lär mig av mig själv på så sätt. Om jag haft en pissdålig träningsdag kan jag lyckas släppa det från tankarna genom att skriva det. Om jag klarar ett mål jag haft skriver jag det för att ha kvar, för att ge mig själv cred. Jag har då och då fått kommentarer om att min syn på träning och mitt driv har inspirerat andra och det gör mig lycklig. Jag försöker visa att man kan träna regelbundet utan att det går till överdrift. Utan att man sätter tusen regler för sig själv. Att man kan ha träning som intresse men inte låta det ta över hela ens liv. Jag tycker det är hemskt hur många tjejer idag som hamnar i härvan att de ska träna sönder sina liv och låta kroppen leva på sallad. Jag vill komma ifrån de stereotyperna för det är inte hälsosamt. 
________________________________________
 
Jag ser inte mig själv som duktig för att jag tränar, jag tycker det handlar om val man gör. Jag vill må bra och jag vet att om jag tränar gör jag det. Är jag duktig för det? nej, möjligen ansvarsfull.. Det har blivit sån snedvriden bild av att träna nu för tiden och jag gillar det inte. Det är såna strikta regler.. Om man missar ett träningspass gråter man floder och om man äter en chokladruta kommer man bli tjock. Träning ska vara något hälsosamt men tyvärr är det svårt att finna just den där lagomheten.. Antingen tränar man inget alls eller tränar man för mycket och börjar hetsa sönder sitt liv genom att sätta regler att man aldrig får äta socker, salt osv. Man är ute på väldigt tunn is då man väl börjar sätta såna gränser för sig själv, det sätter sig på hjärnan lättare än vad folk tror och vips så sitter man i en psykisk jävla härva som resulterar i att man tar sönder sig själv psykiskt mer och mer. Än om du tror du är hälsosam för att du tränar regelbundet når du inte hälsa förren psyket och det fysiska mår bra. Jag har varit ohälsosam på båda sätten. Jag har varit fysiskt överviktig. Jag har också haft en bra fysik men med ett trasigt psyke och det har fått mig inse ett och annat med just innebörden av Hälsa. 
 
___________________________________
 
   
 Jag har lyckats finna balansen mellan att träna regelbundet, tänka på vad jag äter men ändå inte ha satta regler om att ajabaja det får jag inte äta!  Jag har länge varit ostabil men nu känner jag mig stadig, träning ger mig glädje utan att gå till överdrift, såsom det ska vara helt enkelt. Det är nog därför jag sällan blir impad på tjejer/killar som hetsar sönder sina liv med träning. Såna som bara andas träning och sallad i princip. Jag ser igenom sånt, det för mig är inte Hälsa och jag känner mig djupare än så. Efter förra året då psyket spelade mig ett spratt som yttrade sig väldigt fysiskt kämpar jag mycket med att må bra i själen och samtidigt må bra fysiskt. Det är svårt men jag jobbar otroligt mycket med det. Dels den fysiska aspekten men likaväl den psykiska. Det är mitt liv och mitt ansvar att få ett lyckligt sådant, så jag ser det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kommentarer
Postat av: Liborius

Bra inlägg:)

2014-02-03 @ 09:43:59
URL: http://liborius.se
Postat av: amanda

sv: tackar :D

var gärna med i min tävling om ett valfritt bikiniset :)

2014-02-03 @ 12:30:58
URL: http://liindstrand.blogg.se
Postat av: MADDISENJ.SE

Bra skrivet tjejen. Jag tränar också för att få känna mig stark och må bra både psykiskt och fysiskt. Det handlar inte om att se ut på ett visst sätt eller om att bli bättre än någon annan.

2014-02-03 @ 12:40:01
URL: http://maddisenj.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback