Everybody wants happiness, nobody wants pain. But you can't have a rainbow without a little rain.

Helgen har varit riktigt bra. Varit på bra humör. Ja, på toppen. Men idag känner jag än en gång hur jag krashat. Går inte riktigt att sätta fingret på vad det är som spökar men jag får nästan ångest. Känner alla jobbiga känslor på en och samma gång. Känner röda flaggor. Då jag blir såhär kan jag bli så ångestfylld att mina luftrör blir så trånga att jag inte får luft utan måste kippa efter andan. Det är en hemsk hemsk känsla och jag vet inte varför jag får det.. 
 
Idag är en dag jag inte vill se mänskligheten. Vill stänga av mobilen. Vill inte bli sedd eller hörd. Helst på en vecka. Men det funkar inte så. Känns som jag kommit tillbaka till en period där jag utåt måste bita ihop så folk inte blir oroliga eller tycker jag är konstig - trots att hela jag känns trasig. Jag hatar det. Hatar att utåtsätt ska allt vara så bra, man är så glad o lycklig än fast man känner hur starkt man ljuger för sig själv. Varför gör vi så? Sanningen är att om jag istället skulle visa hur jag mådde många gånger skulle folk himla med ögonen som att jag vore någon dramaqueen. Standard är ju om de skulle fråga varför man mår dåligt och man har inget svar - då är man inbillningssjuk eller söker uppmärksamhet, och då gills det inte att man mår dåligt. Jag gillar inte mänskligheten idag.
 
 
 
Överväger starkt att gå till en kurator igen.  Att gå och få hjälp tyder på att man vet att man har problem man behöver hjälp med = man tar ansvar för att få ett bättre liv men i mångas ögon tyder det på svaghet och personligen tycker jag att såna personer är otrygga i sig själv men det är en annan femma. Men det är jobbigt. Jobbigt att ta steget att kontakta en, jobbigt inför första mötet. Man blottar hela sin själ. Allt man skäms över, allt man upplevt som man döljer för andra är något som kommer visas nu. Det är fruktansvärt påtagligt och jag är än idag chockad över att jag bara bröt ihop på ett enda möte. 
 
 
 
 



Kommentarer
Postat av: Jessica

Finaste Lovisa! Jag har följt din blogg länge men är dålig på att kommentera (hej latis!) men nu måste jag ju skriva. Att söka hjälp för att man mår dåligt är starkt, och något du bör göra för DIN skull! Strunta i vad andra tycker och tänker, har dom problem med det så är det just DERAS problem. Du förtjänar att må bra! Har du funderat på kbt? Eller det är kanske hos någon kbt-utbildad du gått tidigare? Där får man ju lite läxor och mer konkreta tips och råd vad jag har förstått. Är själv på jakt efter en kbt-terapeut och visst känns det lite läskigt att lämna ut sig själv totalt åt en främling men kan det hjälpa mig att reda ut varför jag mår dåligt ibland och hur jag ska hantera det så är det värt det! :) Riktiga vänner förstår och stöttar, de som ifrågasätter och tittar snett är väl inte mkt att ha ändå. Ta hand om dig! Kram

2014-06-30 @ 10:36:36
Postat av: Malin

Usch, I hope you'll feel better. Styrkekramar till dig! :(

2014-06-30 @ 12:04:39
URL: http://ssstayweird.blogg.se/
Postat av: bella

mitt mål är att gå ner 10 kg till så totalt 16 kg hade jag tänkt! :)
tack så mycket, blir glad för peppande kommentarer! :)

2014-06-30 @ 22:36:12
URL: http://ciaobellaaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback