Det här med att smitta av sig sina intressen...

Något jag uppmärksammat väldigt länge. Då man blir tillsammans med en person är det troligt att man har olika intressen. "Felet" jag tycker många i par gör det är att de mer eller mindre tvingar den andre till att göra det man själv tycker om.. Självklart tycker jag att i ett förhållande ska man kompromissa, jag ska kunna ställa upp att göra saker som jag tycker är mindre roligt för Albins skull o vice versa. Men folk idag har ju hybris och ska forma om peronen i fråga. Det är rätt bra om man i ett förhållande har liknande intressen MEN det är lika viktigt tycker jag att man har skilda intressen. Så man har något "eget". Annars sitter man ju fan fast med varandra. 
 
 
I mitt förra förhållande hade jag mitt träningsintresse. Han jag var med då HATADE att träna men ska jag då tvinga med han på gymmet för det är MITT intresse? Nej. Det gjorde jag inte. Det funkar inte så i min värld. Han hade sina intressen som jag inte gillade och han tvingade inte mig att tycka om det heller. Idag är det precis som att alla par ska vara 1. De ska tycka om samma saker, göra ALLT tillsammans, inte alls ha något eget. Jag vill inte  ha det så. Jag vet själv hur mycket jag hatar då folk ska säga åt mig vad jag ska göra och därav är inte jag så mot min partner.
 
LYCKLIGTSVIS fann jag ju en kille som delade mitt största intresse - träningen! Det funkar så bra. Han älskar det, jag älskar det - det faller sig naturligt och om jag inte tränar skulle ändå han göra det och tvärtom. Han har andra intressen som inte faller i mitt tycke. Hans spelande, att han vill ha 1000 människor kring sig. Han åker i backen osv. Det är inte jag och alltså kommer inte jag tvinga mig själv att börja tycka om det bara för det. Det är samma sak som jag ska tvinga i han ett förkläde och säga åt att han ska baka med mig och tycka om det!
 
 
Jag tror ett förhållande kommer långt på om man INTE tvingar varandra att göra saker som man egentligen inte vill. Det här är mina åsikter och det är såhär jag försöker leva. 
 
 Kommentarer
Postat av: Annster

Usch. Låter jobbigt :/

2014-03-10 @ 14:58:35
URL: http://annster.se
Postat av: lucydee

kan inte mer än att hålla med dig :) jag och min sambo är väldigt lika men vi har ju självklart olika intressen också.

2014-03-10 @ 16:30:49
URL: http://shawtygetloose.devote.se
Postat av: Viktoria Eriksson

Håller med, och så bra skrivet! :)<3 kram finis

2014-03-10 @ 17:41:14
URL: http://vickons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback