Bullar med pepparkaksfyllning

 
Tips på lite julbak :) Har bakat dessa bullar. Vanlig vetebullsdeg med pepparkaksfyllning ist för det klassiska kanel. Simpelt och riktigt gott :) 
 
Ingredienser:
150 g smör/margarin
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl socker
1 tsk salt
3 tsk malen kardemumma
1,4 l vetemjöl 
 
Fyllning:
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
6 tsk pepparkakskrydda (finns i färdiga påsar på affären)
 
___________________________________
 
1. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om så jästen löser sig.

3. Tillsätt socker, salt och kardemumma.

4. Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen. - Jäs ca 30 minuter.

Under tiden degen jäser kan du göra fyllningen.
5. Blanda mjukt smör. socker och pepparkakskryddan i en skål till en jämn smet.

6. Dela degen i två delar och kavla ut dem, bred över fyllningen.

7. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg i bullformar för att jäsa, ca en halvtimme.

8. Pensla med ägg, strö över pärlsocker.

9. Grädda mitt i ugnen (230grader) i ca 6-8 minuter.
 
 

 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback