Snickerskakor

Bakade klassiska snickerskakor idag. Egentligen tycker jag inte de borde heta snickerskakor, det är mer som godisbitar för mig för de är såpass söta och mäktiga men. Goda vilket som så ;) Viktigt att välja Skippy som jordnötssmör, jag fick ett jävla helvete då jag valde green choice. Det är något med de olika fetterna i Skippy som gör att smeten blir smet och inte en jävla betongklump som det blir av green choice. Fick kasta min smet och köpa Skippy och börja om. Halvförbannad kan jag säga. HURSOMHELST, här är receptet;
 
225 gr jordnötssmör (SKIPPYS!)
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven kokos
6-10 dl rice crisp (jag hade 7dl men man får känna sig fram tills smeten blir bra)

Garnering: 200-400gr mjölkchoklad
 
_______________________________
 
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull på spisen, men det ska inte koka. 

Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke. Blanda samman med den varma jordnötssmeten.

Platta ut i en form som mäter ca 20x30cm. 
 
Smält chokladen över vattenbad och bred ut över kakan.
 
Låt stelna i kylskåp och skär sen upp till bitar. Kakorna förvaras sen i kylskåpet.
 
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback